Kinderzonvakanties

Fietstochten

Vanuit Agios Ioannis is er een ruime keuze aan fietsroutes. We bevelen hiervoor het gidsje Fietsen op zijn Grieks 3: Korfoe aan, dat u bij boeking kunt bestellen. Zie ook blog. Zo zijn er routes naar de al genoemde stranden van Ermones en Glyfada, naar de mooie hoofdstad Kerkyra, of rondritten van 15 tot 75 km in de heuvelachtige omgeving. In de zomer kan het erg warm zijn en raden wij het niet aan grote fietstochten te maken. Het is dan wel een droge hitte, maar fietsen in de zomer is niet ideaal. Enthousiaste fietsers staan vroeg op en zijn rond 8 uur op de fiets om rond 11 uur een strand te zoeken en pas na 6 uur terug te fietsen. Een ritje naar de Pantokrator is prachtig als je om 6 uur in de morgen wegfietst.

Maar geen enthousiaste ervaren fietser dan raden we in de zomer een huurauto of openbaar vervoer aan.

Voor recreatieve fietsers is het strand van Ermones een goede fietstocht – 45 min, het is vrijwel vlak. Naar het mooie strand van Glyfada is al gelijk een pittige klim met 15% hoogteverschil. Voor avontuurlijke Corfu rondtrekkers met een huurauto is het misschien handig om 1 fiets voor gezamenlijk gebruik te hebben voor boodschappen naar de bakker en kleine tochtjes.

Indien er interesse is organiseren wij ook fietstochten, zoals naar de ezelopvang. Dit is een mooie fietstocht met een koffie stop bij een Griekse bakker.

Onze standaard fietsen zijn hybrides van Gazelle Medeo of Giant en de ATBfietsen zijn van TREK en Giant. Voor de kleintjes monteren we hierop veilige kinderzitjes (Hamax). Voorzitjes zijn er voor kinderen vanaf ongeveer 8 maanden tot ongeveer 12 kilo en achterzitjes tot ongeveer 22 kilo. Bij de zitjes zijn helmpjes beschikbaar. Ook zijn er aanhangwagens, deze zijn geschikt voor 1 of 2 kinderen tot samen 40 kilo of voor één Maxicosy. Met zo’n kar vergroot u de mogelijkheid om met kleine kinderen langere tochten te maken.

Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er kinderfietsen in verschillende maten. Vanaf ongeveer 6 jaar zijn er fietsjes in twee maten met versnellingen en handremmen. Grote tochten met kleine kinderen kunnen veilig gemaakt worden met een aanhangfiets.

P7296104

IMG_1850 0751

Recensies

  • Heerlijke vakantie gehad, samen met onze dochters. Het is een gezellig, kleinschalig en kindvriendelijk complex in een echt grieks dorpje. De nederlandse beheerder is super aardig en vriendelijk, en er zijn regelmatig leuke activiteiten voor de kinderen. Uitstapjes met de fiets zijn goed te doen, en Corfu-stad en de div. stranden zijn dan ook aan te bevelen. Een super vakantie gehad!

    November 2014
  • Een aanrader, zeker met kinderen, ook nog eens met het boeken- en speelgoedaanbod erbij. O ja, en Marley, het ezeltje niet te vergeten. Onvergetelijk.

    September 2013
  • Bijzonder vriendelijke eigenaar, erg behulpzaam, denkt mee. geweldig!

    Juli 2015